Educare – oktober 2007

door: Juul van Aken
voor: Educare

Gevoeligheid wordt kracht

Mariëlle heeft uit de hand lopende angstaanvallen, hoort stemmen en durft niet alleen te zijn. Door haar kracht aan te spreken leert ze haar angsten te transformeren en beter om te gaan met haar gevoeligheid.

“Toen Mariëlle (9) voor het eerst bij me kwam had ze paniekaanvallen en een grote angst voor de dood”, vertelt Vera Helleman. “Daarbij droeg ze een enorme rugzak op haar schouders, vol met  het leed van de wereld die ze wilde redden.” Mariëlle voelt het verdriet van haar familieleden en wordt daardoor zo in beslag genomen dat ze niet meer kan voelen wat zij zelf nodig heeft. “De knuffels van de familie aap in mijn praktijk boden Mariëlle een spiegel van haar familie en de rollen die zij daarbinnen vervulden. Zo kon zij door middel van een gesprek met de familie aap in gesprek gaan met al haar innerlijke delen; de aardige Mariëlle, de bange Mariëlle en de krachtige Mariëlle, en ze weer integreren in zichzelf. Eerst zocht Mariëlle nog hulp buiten zichzelf, maar uiteindelijk zette ze haar krachtige zelf neer als leider in plaats van zich helemaal op de achtergrond verscholen te houden. De dag daarna kon Mariëlle weer alleen de straat oversteken!” vertelt Vera.

Door haar eigen intuïtieve vermogens zag Vera dat Mariëlle de aanwezigheid van energie oppikte en daar angstig van werd. Op een keer kwam naar voren hoeveel troost Mariëlle nodig had en dat zij die thuis niet kon vinden. Vera leerde Mariëlle daarom zich te focussen op haar eigen energie. De energie die ze bij zichzelf kon voelen. Deze gaf haar troost en maakte haar rustig. Deze ervaring gaf Mariëlle het vertrouwen dat er altijd hulp zou zijn. Voor haar werd het een krachtige innerlijke hulpbron, een ‘engel.

Zo leerde Mariëlle geleidelijk inzien dat zij niet zeven miljard mensen kon redden en dat de zak die zij meedroeg gewoon veel te zwaar voor haar was en haar belemmerde. “Op de muur van de praktijk staat een hele grote afbeelding van een bos. We stapten het ‘net-alsof-bos’ in en ik vroeg Mariëlle wat zij met die zak wilde. Zij name een duidelijke beslissing van binnenuit en gooide op symbolische wijze de zak in het gras en bevrijdde zich ervan. Het  loslaten van emotie is de belangrijkste stap, en dit kind verstaat die kunst!” Ook zag Mariëlle een klein boompje groeien in het bos en vertelde dat ze heel bang was dat het boompje vertrapt zou worden. Mariëlle zocht samen met Vera haar eigen oplossing en vroeg zich af “Wat heeft dit boompje nodig?” Op het moment dat ze het boompje oppakte en haar armen erom heen sloot kwam Mariëlle in haar eigen kern te staan. Toen Vera de omvang van Mariëlle’s aura vier keer zo groot zag worden juichte ze: “Wow, wat gebeurt er nu met je stralen?!”
Vera: “Hierna kwam er een enorme omslag. Mariëlle had weer een eigen mening, ging weer met vriendinnetjes spelen en trok de wijde wereld in. Zij kan nu zo goed in haar centrum komen dat zij kan kiezen of en wanneer ze haar moeder wel of niet wil troosten.” Mariëlle is innerlijk zo gegroeid dat zij nu het besef heeft dat in haar gevoeligheid een enorme kracht ligt, waarover ze zelf de controle heeft!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

logo VeraHelleman rood klein

NLNL"It has been my lifelong fascination to investigate why people say what they say and do what they do ... because it seemed so illogical"

Vera provides trainingsessions in collaboration with the Emotion Expertise Centre

Subscribe to our newsletter

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Weuse MailChimp as our marketing automation platform. By clicking above and submitting this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to MailChimp for processing in accordance with MailChimp's Privacy Policy and Terms. 

EEC logo Eng liggend diap
 
BECAUSE INSIGHT MAKES THE DIFFERENCE

The Emotion Expertise Centre has the objective of transferring knowledge and insight about the meaning of, message, functioning of and dealing with emotions.
We strive to get emotions back to the positive attention they deserve, so that people can function in balance with themselves and their environment.

Follow Vera on:
Scroll naar boven