Gastenboek

gastenboek

Ik krijg vele email van mensen die de behoefte voelen om mij persoonlijk te bedanken. Ik voel de liefdevolle intentie daarin en de fijne energie van dankbaarheid. Om te zorgen dat deze berichten de plek krijgen die ze verdienen en niet in een overvolle mailbox terecht komen wil ik je vragen je woorden in het reactieformulier hieronder te plaatsen. Dankjewel.

59 gedachtes op “Gastenboek”

 1. Lieve Vera,

  Zoveel dank voor het werk dat je gedaan hebt met schrijven van de EMOTIE ENCYCLOPEDIE.
  Het is een werk dat standaard in de boekenkast van iedere ouder hoort.
  Ik geef het met overtuiging aan mijn kinderen van 23 en 25.

  Voor jou wens ik veel geluk en heel veel succes met alle andere mooie dingen die je maakt en doet.
  Zo fijn dat ik hier ook van mag meegenieten,
  Maria Madelon

 2. Hallo Vera, ik volg je al langer op YouTube en FB. Natuurlijk ook alle informatie over je boek over emoties. Ik wilde de app gaan downloaden maar toen liet je weten dat Apple deze in niet zou opnemen in de store. Heel jammer dacht ik en dan maar wachten op het moment dat Apple spijt zou krijgen over deze beslissing.
  Ik analyseer al wat jaren dromen en droomde nu over jou.:

  “Ik ging ’n boek halen bij Vera Helleman. Kennelijk bij haar thuis? Het was ’n huis buiten, soort boerderij en ik zag niemand. Was even lastig om te weten waar ik dan heen moest.
  Toen zag ik haar en haar man. Haar man was heel erg aardig en amicaal. Het was heel relaxt ingericht. Ze lagen ook op soort banken/matrassen.
  Ik weet niet meer precies hoe of wat maar op een gegeven moment zei ik tegen haar dat mijn relatie over was en we dus niet samen hoorden (mijn ex was er ook?)
  Toen zei Vera nadenkend, dat hij wel erg vaak zei van……..wij……..en………..samen………….”

  Het was dus kennelijk de bedoeling dat ik je boek zou aanschaffen en heb hem gelijk besteld op je site.
  Dankjewelvoor al je mooie artikelen en ik verheug me op je boek.
  ps. Het was n beetje lastig om de bestelling te plaatsen en ook hier in je Gastenboek lukte het me niet om ’n bericht achter te laten. Hopelijk gaat het nu goed.

  Heel veel geluk,
  Yvonne

 3. Lieve Vera,

  Dank je wel dat je me (afgelopen weekend) weer hebt laten ervaren dat ik ruimte ben. En dat er in die ruimte, los van identificaties, veel meer plezier is. En dat dat zo de bedoeling is van het leven.
  Dank je voor de vreugde en vrijheid die je weer meer in me wakker hebt gemaakt!

  Liefs,
  Mirjam

 4. Lieve Vera,

  Wat een geweldige weekend retraite, ik heb er zo van genoten!
  Ik ben zo dankbaar voor wat je mij (ons) hebt aangereikt.
  In deze eerste dagen van mijn nieuwe leven voel ik daadwerkelijk een verandering in mij.
  Dankjewel mooi mens!

  Hartelijke groet,
  Remco

 5. Lang geleden ik was acht jaar denk ik werd ik enorm geraakt.
  In mijn oersaaie leventje op school waar ik moest stilzitten,
  Stilzijn en opletten ,wat ik allemaal niet kon verelde de juf op
  Een dag het verhaal van Jeanne d’Arc.
  Ik werd als het ware door de bliksem getroffen.
  Dit was het ……………
  Fietste zo snel ik kon naar huis stormde naar binnen en riep
  Pap Mam ik weet wat ik wil worden!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zoiets als Jeanne d’Arc.
  Oké ja dat lijkt me wel wat zei mijn vader, ik zei ik heb alleen
  Een probleem ik durf niet op zo een groot paard en dan ook nog met
  Een vlag Dat is niet erg zei mijn vader misschien durf je dat wel als je groot bent
  En anders hebben ze tegenwoordig tractors dat kan ook wel!
  Voel na dit weekend weer diezelfde inspiratie, Blijheid, Enthousiasme
  Als toen …………………………….Ik heb er zin in.
  Ga op zoek naar een tractor!
  Allemaal ontzettend dank voor dit fijne liefdevolle weekend
  Vooral jij Vera dikke kus!

  1. haha, geweldig! Jeanne d’Arc, die raakte mij ook zo toen. en nog steeds voel ik een Jeanne d’Arc in mij… heel levend zelfs ;-) wie weet wat dat verteld over jouw ‘functie’… ;-)

 6. Lieve Vera, wat heb ik enorm genoten van het afgelopen weekend.
  Je verheldert daadwerkelijk!
  Ik heb nu handige handvatten om m’n wereld bij de lurven te pakken en in te richten als was het een nieuw huisje. Heerlijk!
  Ik ben blij dat ik je ontmoet heb en ik ben dankbaar dat jij bestaat.
  Ik maak een diepe buiging voor je,
  Henriette

 7. Een paar dagen geleden de emotie-lexicon-app aangeschaft en heb er nu al zoveel aan gehad.
  Het werkt voor mij als een persoonlijke toefluistering als dat even ‘nodig’ is, waarna ik mijn weg weer kan vervolgen. Zoveel waardevolle informatie, dankjewel Vera!

 8. loes.siedenburg

  Dank Vera, voor deze prachtige cursus!Je hebt heel helder verteld hoe het allemaal werkt, welke valkuilen er zijn en hoe mooi het pad is dat we als mens mogen afleggen. Ik neem de cursus mee in m’n hart, gelukkig heb ik ook het boek! Je toekomstvisioen is wonderschoon! Een hartegroet,van Loes

 9. Net terug van de retraite van Vera Helleman, die in topvorm was. voor Liefdevolle ervaringen werden bij mij afgewisseld met heftige toestanden. hoogtepunten: hart contact met partners, iedereen aankijken vanuit onvoorwaardelijke liefde, prachtige ontmoetingen met 2 jonge, zeer WIJZE Dames waar ik veel van heb geleerd, De film die in scene werd gezet, een Sister ontmoet, alle leuke mannen en vrouwen die ik al eerder heb ontmoet, mijn eigen slachtoffer rol onder ogen gezien, voedend geweest voor mensen, dingen die ik met de mind wist, zijn nu vrij aan het integreren, mijn leven vanuit mijn essentie vorm geven (Lets go, move on!!!) (iedereen kreeg te horen wat zijn/haar essentie is en hoe die zich optimaal uitdrukt (WAAUWWW) ….. etc etc. ook toen ik thuis kwam was alles anders, mooier…….
  Innige dank aan Vera Helleman

 10. Vandaag precies 10 jaar geleden dat mijn oudste zoon doodgeboren werd. Ik was alles kwijt en zeker de verbinding met mezelf.
  Nu 10 jaar later geniet ik weer volop van het leven dankzij een aantal mooie inspirerende mensen die in mijn leven mochten komen. Waaronder ook jij Vera. Ik komt steeds beter in verbinding met mezelf en daardoor ook met anderen, we zijn tenslotte één. Je werk heeft me enorm geïnspireerd en geraakt.

  Vanuit mijn hart een oprecht dankjewel!

 11. Hoi Vera…
  De filmpjes op je kanaal heb ik allemaal bekeken, met je cursus en boeken ben ik niet bekend..
  Waar is voor mij de meeste winst te behalen?…Met een lezing, boeken of de cursus?
  Wat mij verhindert voluit te leven is de pijn en ongemakken van een eenzaam en angstig kind wat ik in mij meedraag..

  Vr.grt; Charlie

  1. Ik denk dat je het meeste haalt uit een cursus, dat is toch een intensiever traject (zeker moeiteloos jezelf zijn) en je wordt actief aan het ervaren gezet met oefeningen. Dat is met de emotiecursus minder hoor, maar ook zeker een gave cursus

 12. Lieve Vera,

  Ik voel op dit moment zó sterk de behoefte om aan je te uiten hoe dankbaar ik je ben, dat jij op mijn pad bent gekomen. En terwijl ik begin met typen voel ik dat mijn hart zich nog meer opent en mijn lichaam warm wordt.

  Voor mijn verjaardag (in december) heb ik jouw boek ‘Moeiteloos JeZelf zijn’ gekregen en ik heb de informatie als een spons opgenomen. Mijn vriendinnen vroegen me vervolgens mee naar een lezing van jou op 18 januari in Amsterdam. Dit aanbod heb ik direct geaccepteerd. Hier ‘moest’ ik heen. Die avond, eenmaal thuis, kreeg ik een openbaring. Een best heftige. Ik snapte eindelijk wat niet meer klopte; mijn relatie! Dat weekend heb ik mijn relatie na 15 jaar beëindigd. En vanaf daar is het balletje alleen maar meer gaan rollen. Ik werd aangenomen voor een tijdelijk werkervaringsplek binnen het bedrijf waar ik werk. Het hele proces van een echtscheiding en het regelen van co-ouderschap over ons dochtertje van 4. Op zoek naar huisvesting, een thema wat nog steeds actueel is. Tijdelijk inwonen bij mijn vader en zijn vriendin en toen dat niet bleek te werken, een aanbod gekregen van een geweldige vrouw, om tijdelijk bij haar te komen wonen. Iemand die ik tot voor kort amper sprak, maar met wie ik nu een bijzondere band heb. En zo gaat het verder. Een periode van onthechten, maar ook van nieuwe verbindingen maken.

  Ik ben nu op de helft van de online cursus ‘Moeiteloos JeZelf zijn’ en echt een wereld gaat voor mij open! Mindblowing! Hoe alle puzzelstukje steeds meer lijken te vallen. Hoe ik steeds meer mezelf leer kennen en van mijzelf ga houden. Wat een rust dat geeft me dat, maar tegelijkertijd ook een ongelooflijke kracht! Zo bijzonder om te ervaren en het maakt me zo nieuwsgierig naar alles wat zich kan ontvouwen in het NU. Ik blijf me verwonderen :)

  Ik ben heel benieuwd wat de rest van de cursus mij nog gaat brengen aan inzichten en bewustwording en ik kijk uit naar wat ik van je kan leren op 11 oktober, tijdens de cursus ‘Anders kijken naar emoties’.
  Ik vind je een prachtig mens en ben je ontzettend dankbaar voor alles wat je in mij teweeg brengt.

  Liefs Cynthia

  1. Wat een prachtig verhaal… Toen de cursus net af was hebben mijn man en ik gekscherend gezegd: Bijsluiter: deze cursus kan verregaande gevolgen hebben voor uw verder leven…. En dat blijk bij velen ook echt zo te zijn. Ik ben blij dat het je zo sterkt en in uitlijning brengt met wie je echt bent.
   big hug

 13. Hallo Vera,

  Op 2e paasdag keek ik ineens vanuit vogelvlucht naar mijn mopperende klagende zeurende zelf, we hebben net een koud verregend weekendje betuwe gehad, er zat nog natte was van zaterdag in de wasmachien en het fornuis was ook nog vies en ik had net de hele camper leeggeruimd…. draai me midden in een zeikbui naar mijn arme man om en zeg, wil je wel geloven dat ik verslaafd ben aan dit ongelukkige gevoel? Ik zoek gewoon wat om te zeiken en ik ben het zat! Ik pakte mijn tablet en typte; verslaafd aan ongelukkig zijn. Google herkende de vraag en ik begon de bovenste hit te lezen.
  Wat een herkenning al in dit stuk, er werd geschreven over het pijnlichaam en verwezen naar het boek van eckard tholle. Ik trok dat meteen uit de kast om het des betreffende hoofdstuk op te zoeken.
  Ik bleek het allang gelezen te hebben en het hoofdstuk zat vol met onderstrepingen en ezels oren!
  Waarom snapte ik het toen niet?
  Ik zit op het moment in mijn 3e burn out, mijn pijnlichaam is al jaren dagelijks actief. Ik vind alles irritant, een vuile sok op de bank, lege wc rol luie kinderen en man een hond die niet luistert. Ongewilde verhuizing, bezuinigingen op mijn werk, dementerende vader, moeder in de slachtofferrol enz.enz.
  Al 7 jaar heb ik chronische pijn in mijn heupen knieen en schouders, de artsen kunnen niks vinden, grrrrr.ik luister niet naar de pijn, wil alles gewoon doen, lukt dit niet word ik nog bozer!
  Als ik ga wierennen is dat een hele dag en wandelen moet uren, ik schilder mijn hele huis en krijg beklemde zenuwen in mijn polsen, weer iets om wakker door te liggen…
  Savonds lig ik uitgeput in bed en beginnen de bestraffende gedachtes over alles wat ik beter had moeten weten en doen. Smorgens heb ik dan weer geen zin om op te staan. Ben nog moe word snachts wakker van de pijn en een uitgebreid snurkende man.
  Ik heb geen controle meer over de hond, ik ga met tegenzin met hem wandelen, hij gromt en blaft en trekt naar alle honden en ik krijg weer bevestigd dat ik het niet goed doe.
  Tenminste, dit was tot de 2e paasdag zo, ineens is de zon weer gaan schijnen.
  Ik had de aankomende woensdag ook nog de dagtraining bij jou in het amsterdam museum dus mijn geluk kon niet op. Ik vond de training heel leerzaam maar kon me niet ontspannen of jou inademen. Ik heb de hele dag een klem op mijn borst gevoelt of iets in mij er toch niet aan wil.
  Toch voel ik me een soort van ontwaakt, ben blij en huil af toe tranen met tuiten, opgelucht volgens mijn boekje valt onder vreugde! Ik krijg het al dagen terug, blije kinderen en man, alleen de hond snapt het nog niet erg maar dat komt nog wel, hij hoeft in iedergeval niet meer aldoor te wachten tot ik al die vuilnis uit de berm heb geraapt!
  Bedankt voor de mooie goed verzorgde dag Vera en zeker tot ziens!2

 14. Dag Vera,
  Blij dat ik erbij was gisteravond in Zutphen.

  Wat een heerlijk “down to earth” mens ben jij.
  Je zou niet misplaatst zijn in de gelijknamige film (-:
  En je houdt het luchtig en licht.
  En waar begin je mee tijdens je lezing?: Verbinden!
  Een thema wat mij enorm bezighoudt momenteel.
  Ik ben in je boek begonnen. Heb mij opgegeven voor de dagtraining en de onlinetraining.
  Dat wordt genieten! Thanks!

 15. Dag Vera,
  Het was een mooie workshop gisteren in Amsterdam, “anders kijken naar emoties”.
  Ik ervoer liefdevolheid, humor, speelsheid en intuïtief inspelen op wat leeft in de zaal.
  Je leek voortdurend te scannen, alle scala’s van emoties die je in wisselwerking met het publiek leek te ervaren, waren ahw terug te zien in je ogen. Verbinding.
  Je aanpak was even wennen, gewend zijnde om “het verhaal” heel serieus te nemen, maar erg verfrissend.
  Tot een volgende keer,
  Roméo

 16. Hoi Vera,

  Vandaag bracht ik mijn zoon weg naar een trainingskamp en op de weg terug voelde ik ineens een diep gevoel van eenzaamheid. Ik begreep ineens dat dit gevoel eigenlijk mijn hele leven op de achtergrond aanwezig is. Thuisgekomen pakte ik de IPad en wilde iets heel anders opzoeken maar op de een of de andere manier kwam ik bij jou terecht: Vera verheldert #11 eenzaamheid. Ik heb geluisterd en het leek of het voor mij was bestemd!
  Jouw antwoord heeft mij zo geholpen en rust gebracht.
  Maar het is toch echt een wonder dat het leven mij jouw filmpje aanbood!
  Heel bijzonder. Het bewijs dat we allemaal verbonden zijn en elkaar helpen op afstand.
  Dank je wel Vera, dank je wel leven.
  Suzanne

 17. lieve Vera, dank je wel voor je mooie online training en vooral dank dat je het voelen van emoties weer een plek geeft, maar ook tools om ze te begeleiden!! ik ervaar dit als een enorme opluchting! voor mij, na de cursus, een mooie manier om in contact te komen/blijven met mezelf en te processen! zo dankbaar!! het ontroert me! lieve groet, Anja

 18. hai lieve Vera,
  Afgelopen week heb je mij (en nog meer anderen) verwend met een bijzondere training. alleen de organisatie was al prettig te ervaren, fijne mensen, heerlijk lunchen en daarbij de inhoudelijk werkwijze. Al jaren werk ik in de hulpverlening en heb ik trainingen zien komen en gaan. Ik was erg nieuwsgierig naar deze toevoeging. Na een dag intensief luisteren en oefenen wil ik je graag teruggeven hoe waardevol deze dag voor mij als persoon, maar ook voor mijn werk als gezinsbegeleider is geweest. De training is praktisch, to the point, toegankelijk en inhoudelijk respectvol en gericht op liefdevol in gesprek gaan met een ander of jezelf. De aangeleerde vaardigheden, die eigenlijk heel natuurlijk aanvoelen, heb ik ook direct in mijn praktijk mogen ervaren en toepassen. Een dag erna heb ik een verhelderend en heel intens begeleidinggesprek mogen voeren. Een gesprek over de werkelijke intenties, over de mens achter het verhaal. Dat was bij deze vrouw al lang niet meer gebeurd. Dank je wel voor de verhelderende inzichten en tools, Het is geen trucje, maar aanleiding tot een menselijk contact. Voor hulpverleners zou deze training heel fijn zijn om in de Basisopleiding mee te krijgen.

 19. Hoi Vera,
  Afgelopen week was ik in Amsterdam bij de dagtraining ‘Anders kijken naar emoties’. Dank je wel voor deze mooie dag. Heel verhelderend, voelbaar en inspirerend. Erg leuk om er nu in de dagelijkse praktijk mee te ‘spelen’.
  Tijdens de lunch zat je naast mij en plots voelde ik een golf van energie over me heen gaan. Ik had het idee dat je dat ook heel bewust deed. Het maakte iets in mezelf bewust en het gaf ook een vredig en ontspannen gevoel. Ik had er eigenlijk nog naar willen informeren maar dat is er niet van gekomen. Omdat het me bezig houdt, doe ik het op deze wijze.
  Lieve groet, Irene

 20. Jacqueline Heijman

  Om mijn hart te openen voor iemand waar ik momenteel erg veel moeite mee heb, ging ik diep in haar ogen kijken. In eerste instantie vond ik het jammer dat ze niet recht in de lens kijkt. Maar wanneer ik maar lang genoeg kijk, gaat ze me recht aankijken! Dat gebeurt bij herhaling. Zó bijzonder!
  Jij bent voor mij een life changing experience.

  groetjes,

  Jacqueline

 21. Lieve Vera,

  Net het boek moeiteloos jezelf zijn uitgelezen.

  Dit boek is een pareltje geschreven door een engeltje.

  Heel veel dank.

 22. Lieve Vera en Jacqueline, wat een prachtig gesprek hebben jullie gehad zoals uitgezonden in video #9.

  Zo mooi om te ervaren hoe Vera in een paar stappen tot de simpele kern komt – zijn in het hier en nu.

  Enorm compliment voor Jacqueline hoe je mee kon wandelen in het gesprek en het overweldigende van het eenvoudige ‘ervaren in het u’ tot tranen toe kon voelen.

  Ik voelde zelf ook intens die bewustwording dat het harde werken mag plaats maken voor simpel “zijn in het nu” – een enorme last van mijn schouders…

  Prachtig dames en hartelijk dank hiervoor!! Adriaan

 23. Lieve Vera,

  Net je boek ontvangen. Ik heb zelden zo’n mooi uitgevoerd boek gezien. Dank je voor het schrijven!

  Hartelijke groet,
  Ellen

 24. Lieve Vera,

  Hartelijk dank voor de manier waarop je mij (en vele andere lezers/kijkers/luisteraars) de kans geeft om je inspiratie te kunnen ‘ontvangen’. Omdat je diverse communicatiekanalen letterlijk open zet, geef je me – zonder je te ontmoeten – de gelegenheid om …… Ja om wat? Misschien wel om het leven te leven dat ik me nooit had durven dromen.
  Een bevrijdend gevoel, niet door veel andere activiteiten te ondernemen (ik heb nog steeds dezelfde baan, dezelfde vrouw, etc.), maar wel door de passie die ik daarin mag ervaren.

  Overigens had ik jouw boodschap nooit goed kunnen begrijpen en ervaren als ik niet eerst een aantal meditaties en retraites had gedaan. Een proces van meerdere jaren waarin ik me bewust werd van (signalen van) mijn lichaam en onbewuste ‘triggers’ uit het verleden die me uit het hier en nu haalden. (Natuurlijk gebeurt dit af en toe nog steeds, maar ben ik me bewust van dit fenomeen.) Gelukkig waren er mensen die met veel geduld, bescheidenheid en begrip mijn weerstand tegen ‘het niet rationele’ konden laten verdampen.

  Ik wens je veel succes en plezier met het schrijven van je volgende boek en ik hoop je nog lang te kunnen volgen via diverse communicatiekanalen.

  Hartelijke groet,
  Jan

 25. dear Vera,
  Hartelijk dank voor je heldere uitleg, wijsheid, openheid en liefdevolle benadering tijdens je workshop “Anders kijken naar emoties”. Verhelderend en helend.
  Hartegroet,

 26. Beste Vera,

  Ook ik heb je ”ontdekt” tijdens mijn spirituele pad na lang zwoegen een weg te vinden om met mijn hooggevoeligheid om te gaan.
  Zal je de details besparen maar het was niet makkelijk,nu ben ik in het boek;moeiteloos je zelf zijn, bezig,wat ik niet snel kan doen omdat ik steeds opnieuw moet lezen om het door te laten dringen ;)
  Om het gevecht met mezelf te laten stoppen vroeg ik me af,ik heb het boek dus al maar zag ook een online cursus staan maar ook de workshop over wat emoties te vertellen hebben en misschien daar ook een boek over.
  Ben benieuwd wat het beste bij me past zodat ik eens niet overspoeld word door het leven en eindelijk eens kan leven.
  Bedankt voor je wijsheid!

  Warme groet,

  Patricia.

  1. Hallo Patricia,
   Ik kan geen keuzes voor jou maken, ga ik ook niet proberen. Ik kan je enkel vertellen welk effect de verschillende dingen op je hebben.
   De online cursus is vooral gericht op het bevrijden van de greep van het ego, het trekt je uit de verhalen in de openheid van het hart en het leven.
   De emotietraining geeft je vooral een tool en inzicht over wat emoties je te vertellen hebben en hoe ze je navigeren. Maar dat vraagt wel van je om daarnaar te luisteren…
   en een boek is een boek he ;-)

 27. Oftewel: ik maak duidelijk wie je bent, hoe het werkt en wat je over het hoofd ziet om jeZelf zijn.”

  Ik ben door je quote nieuwsgierig of je ook een op een sessies doet.

  1. Hallo Greetje,
   Ik doe helaas geen persoonlijke 1 op 1 consulten meer.
   Wel is het mogelijk me nog een persoonlijke vraag te stellen tijdens skype opname voor het youtube programma ‘Vera Verheldert’
   Een andere manier is naar voren te komen tijdens een lezing.

 28. Lieve Vera,

  Na alles wat ik al gelezen en gezien hebt is wat en hoe jij verteld heel inspirerend voor mij. De eenvoud waarmee je de zaken uitlegt vind ik prachtig…. Ik probeer al een aantal jaren mijn zoon te begeleiden die een enorm moeilijk fase in z’n leven doormaakt. Hij is inmiddels 25 jaar, gevoelig persoontje die midden in de studentenwereld stond toen z’n leven tot stilstand kwam met iets wat leek op een psychose en de afgelopen jaren gevolgd door angsten, gedachten, etc.. Ik merk dat er zeker in de leeftijdsfase 18-23 veel gebeurd voor jongeren. Ga er maar aan staan om op die leeftijd in deze hectische wereld met veel sociale druk bij jezelf uit te komen. Ik merk elke dag hoeveel moed en inspanning daarvoor nodig is…. Mijn vraag is of je eens een videoboodschap wilt wijden aan deze problematiek voor deze leeftijdsgroep. Wellicht op termijn ooit een boek…. De reguliere zorg staat voor ons met lege handen (to put it mildly) en dus proberen we samen maar het pad voor hem te zoeken. We kunnen hierbij zeker jouw inzichten heel goed gebruiken. Alvast hartelijk dank mooi mens!!

  1. m.a.edelenbosch

   Wat fijn Adriaan, jouw vraag aan Vera. Dat is precies de vraag die ik ook had willen stellen. Net als jij, ben ik na 10 jaar getuige geweest te zijn van hoe de hedendaagse psychiatrie werkt i.v.m. psychoses van mijn dochter, tot de conclusie gekomen dat deze niet bepaald heilzaam is.
   En wat fijn Vera, dat jij daar iets over gaat zeggen. Ik ben heel benieuwd.
   Ondertussen ben ik al aan het kijken naar mezelf en projecties die hierbij evt. spelen. En wonderlijk, maar sinds ik er losser en meer ontspannen in sta( mijn verbeten reddersrol meer en meer loslaat), begint mijn dochter ook meer te ontdekken en sterker te worden!!! :)

   1. De video is meer gegaan over de groep 18-24 jarigen en ouderbegeleiding dan over psychoses (hoewel licht aangeraakt), maar daar kan ik misschien bij gelegenheid nog wel eens iets aan weiden. :-)

 29. Lieve Vera, jouw boek “Moeiteloos jeZelf zijn” brengt licht daar waar het mag komen Dank je wel!!!! Hartegroet, Frank

 30. Ik voel huppelen in me, en buiten schijnt de zon…
  Flitsen en geluiden van gisterenavond Djoj Rotterdam passeren, zoemen na en tollen door me heen…ik geniet, bots, adem en ontspan…af en toe wordt het rustig en hoor ik in stilte vlagen van harmonieuze zang en muziek….ook resonanties van gisterenavond…

  Zou je me de titel(s) willen geven zodat ik er nog eens naar kan luisteren, met het risico dat het smaakt als Griekse ouzo in een Hollandse achtertuin?

  Dank bij voorbaat, daarna, en hierennu

 31. tania_titske

  Van harte dankjewel Vera voor de zeer verhelderende en fijne dag gisteren in Werkhoven.
  Anders kijken naar emoties heeft mij ontzettend geraakt. Vanop de A1 voel ik nu vooral intense vreugde en dankbaarheid ook aan mezelf :-) dat ik me deze dag gegund heb
  .
  Ik ben er zo blij mee dat ik je aankondiging voor Belgie gedeeld heb op facebook want ik wens het iedereen toe dit te voelen en te beleven zo’n dag anders kijken naar emoties.
  .
  Fijn ook je nog meegaf dat de mind het nu allemaal wil gaan bevatten . Een reflex die ik als hoofdmens wel vaker heb.Ik laat het nu gewoon even zakken en indalen en geniet intens van het gevoel van vreugde en ontroering .
  Liefs Tania

 32. Dag Vera, ik wil graag even zeggen hoe fijn ik je nieuwe ‘rubriek’ ‘Vraag en Antwoord’ vind . Heel helder en kernachtig , dat komt goed bij me binnen. Dank je wel !

 33. Ik heb je sinds kort ontdekt en wat je zegt en hoe je het zegt spreekt mij zo aan.
  Ik hoorde wat je zei over dat je ego loslaten niet iets is wat je kunt doen, maar dat het een proces is.
  Wat mij blijft verwonderen in het leven is, dat als je weet wat je ziel hier op aarde zo graag wil leren, je de lessen krijgt aangeboden in de vorm van ervaringen om je daar te brengen waar je zo graag wil zijn. En ook al zijn dat vaak niet de situaties die je graag wil, is het weten dat deze echt nodig zijn om je te helpen waar je wil komen een motivatie om ze onder ogen te zien en door te zetten ook al kost het vaak heel veel moeite. Maar door steeds voor ogen te houden wat je zielsverlangen is, ben je bereidt om alles te ervaren, omdat ik denk dat het je uiteindelijk daar zal brengen waar je altijd al wilde zijn. In mijn geval wil ik zo graag onvoorwaardelijke liefde leren kennen. En dat houdt in dat er geen angst is maar vertrouwen dat het leven altijd goed voor je zal zorgen en het beste met je voor heeft. Maar tussen weten en ervaren ligt het verschil.
  Maar iedere stap die je neemt, en die je verder brengt, maakt je zo blij. En ook het kadootje dat je weet wat je hier wilde leren is iets waar ik zo dankbaar voor ben.

 34. Aangeboden, energie en kennis om jonge en oude mensen te faciliteren bij het leren en ongelimiteerd verbindingen te maken, met onze geëvolueerde digitale gereedschappen om.

  Om een gemeenschap te vormen om oplossingen te realiseren en hulp te bieden. Zijn we ‘slim’ genoeg om een tegenwicht te bieden aan de oorzaken van lijden?!

  Jou naam kwam via een collega. We zijn alle allebei in de groei, ‘weten niet hoe’ en lachen om de paradoxen. Ondertussen zijn we erg serieus op zoek naar de volgende stap om te groeien naar… durven te gaan staan in het licht van het leven, mmm

  Zij noemde je naam, en ik wilde er even niets mee doen. In korte tijd dompelde ik me onder in oudeTibetaanse (Engelse) teksten, de bijbel, mantra’s, Dalai lama, boeddhisme, was Jezus een boeddhist en is hij niet gestorven aan het kruis maar in Kashmir, India. Allemaal openbaringen die onverzadigbaar naar ‘binnen’ geslurpt werden. Niet stoppen, meer, meer, meer. Ik heb gelezen en gelezen, via internet en youtube het één na het ander gehoord en gezien. Vanuit een veilig plekje lezingen bijgewoond van de Dalai Lama over compassie. Direct zonder obstakels van reizen naar de andere kant van de wereld, via internet.

  Nu eerst maar eens tijd nodig voor ‘verwerken’ en mediteren en ‘moeilijke dingen doen’ al wist ik niet hoe. s’ Avonds voor het slapengaan je video’s gevonden en ‘opnieuw hoefde ik alleen maar te luisteren’. Een ijzer sterke en knoert heldere boodschap die helemaal binnen komt, maar waar mijn hoofd niets van snapt en zwaar van wordt.

  Het was alweer ‘laat’ er moest nodig geslapen worden en de gedachten maalden rond thema’s van eenheid, leegte, niets en materie. Er lag een kussen binnen handbereik dat toen het onder mijn zware hoofd kwam veel ‘zachter’ was dan gedacht. Een zachte landing, even het gevoel van doorzakken gevolgd door een onvoorstelbaar zachte en veilige landing …

  Een enorme lachbui, barste los, ik schaterde om mijn angst en cynisme en tranen van ontspanning en geluk liepen over de wangen.

  De volgende avond na een dag werken nog meer luisteren. Mijn scepsis en waakzaamheid om niet bedrogen te worden schuiven opzij door je rake woorden. Dank me, je ons wel.

  Hoe komen we verder? Hoe geven we ons over en waaraan? Wat moeten we ‘doen’ of juist niet. Hoe kun om te gaan met het lijden van dierbare. Hoe overwinnen we machteloosheid en wreedheid. Hoe om te gaan met dierbare, kennissen of mensen in je omgeving die niets moeten hebben van… dit ‘moeilijke gedoe’, deze flauwekul of deze niet wetenschappelijke… verliezen we hoe voorkomen we dat we afgewezen worden?

  Hoe integreren we dit. Mijn hoofd weet zich geen raad, wat moeten we doen? Kan het zo makkelijk zijn als luisteren en voor waar aannemen? Tegelijk is dat niet makkelijk in… waar we nu zijn.

  Compassie. Het antwoord is al besproken, maar iets is er nog zo bang. Bang alles te verliezen. Bang er naast te zitten als deze ‘ervaring’ niet waar is. Bang het verkeerd te doen en alles ‘geloof, hoop en liefde’ te verspelen of op een andere manier te verliezen.

  p.s. Je Nederlands taalgebruik helpt omdat je daarin aansluit op de Nederlandse woordenschat en juiste ‘zinnen’ en beschrijvingen. Hiermee worden degene bereikt die in dit taalgebied leven, in hun moedertaal en met sprekende symbolen van onze cultuur.

  Bedankt Vera voor de boodschap die je brengt.

  1. Sofie; wat een herkenbaar proces/ reis beschrijf je ! De vragen, de twijfels, de emoties, het zware volle hoofd…. ik herken het allemaal.

   Ja, wat Vera zegt: laat het eerst maar eens indalen en van daaruit verder …

 35. Peter van der Gaag

  Beste Vera,

  Ik zou het fijn vinden als je het woord ” Tools ” vervangt door ” Gereedschap ”

  Hartelijke Groet,

  Peter van der Gaag

  1. …en andere prefereren het woord ‘tool’… Voor weer anderen zou ‘handvatten’ misschien duidelijker zijn. Maar vanuit mij: het komt er op dat moment tegen die persoon uit zoals het eruit moet komen, zodat die andere het begrijpt.

 36. Hallo Vera,

  Ik keek zonet naar de video over “moeiteloos jezelf zijn”. En in de laatste 10 minuten heb je het erover dat kinderen je zo raken. Ook doe je een soort oproep naar leraren. Nou ging dat recht mijn hart in! En ik moest er gewoon op reageren.

  Ik bén namelijk een leraar, maar zie al vanaf het begin van mijn carrière (1994) dat het onderwijssysteem niet klopt en dat kinderen er zeker niet gelukkig van worden. Ik worstelde daar enorm mee, ook omdat ik hooggevoelig en paranormaal begaafd ben. Kinderen raken mij enorm en ik wil ze graag iets meegeven wat ze in hun ontwikkeling als méns kunnen gebruiken. Ik kijk recht in hun hart en “weet” waar ze op dat moment tegen aanlopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb net besloten om definitief te stoppen als leraar in het reguliere (voorgezet) onderwijs omdat ik er niet meer achter kan staan. Zeker nu ik twee kinderen heb en zie hoe de oudste de school ervaart. Ik ga mijn hart volgen. Geen strijd en tegen de bierkaai vechten. Plezier, vreugde en moeiteloosheid ervaren! Dat is precies de wens die ik pasgeleden tegen een collega uitgesproken heb.

  Ik ben van plan om een spirituele school voor hoog sensitieve kinderen te starten. Ik ben er inmiddels achter dat daar al twee van bestaan. Maar daar gaat natuurlijk tijd over heen. Ik ben als eerste van plan om als kindercoach aan de slag te gaan.

  Ik zou het graag eens met je willen hebben over kinderen en “ander” onderwijs. Ik heb zo het gevoel dat dit een zeer interessant gesprek voor ons beiden zou kunnen zijn. Maar nou begrijp ik dat je zulke gesprekken niet doet? Jammer, want die opmerking over dat “als er een leraar is dat hij/zij je dan een mail kon sturen”, resoneerde enorm bij mij!
  Maar goed, als het zo moet zijn, komen we met elkaar in contact en anders…. hou ik het bij: erg bedankt voor je mooie video’s! Vooral ook over relaties en dat je je eigen veroordelingen in de ogen van je partner ziet. Je beschreef precies wat ik een paar dagen daarvoor ontdekt had. Erg mooi.

  Ik hoop van je te horen.

  Liefs van Nina

 37. Lieve Vera,
  Ik ben nu je interview met NonDualiteit aan het kijken. Resoneert zo, blij!
  Voel ook weer veel herkenning met Bentinho, ken je hem? Ondanks dat je druk bent misschien leuk om even iets van hem te checken.
  Mooi mens, keep up the good work…
  Bas

   1. Dankje. Ja, hoe oprechter ik ben, hoe beter ik de juiste persoon aantrek. Want het gaat er natuurlijk om dat iedereen zijn passie leeft. En overal is een match voor.

 38. Vandaag was ik bij de bijeenkomst van Vera in het Centraal museum in Utrecht.
  Ik werd erg blij van de waarheid die elke keer helemaal aan bod kwam. Vera zei de waarheid tegen de vragenstellers en daarvan ga ik glunderen.
  Fijn om te zien.
  Dank, PEtra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.