Het spel van Bewust-ZIJN

bijeenkomsten1

Deze laagdrempelige avonden over spiritueel ontwaken, zijn voor hen die vanuit hun natuurlijk staat-van-zijn wil leven, moeiteloos en vrij zichZelf willen zijn. Een leven vanuit flow in plaats van vanuit weerstand. In deze bijeenkomsten zinkt de groep steeds dieper in Eenheid en krijg je inzicht en  tools aangereikt om vrij te laten wat jou belemmert te zijn Wie je werkelijk bent. Het Spel van Bewust-ZIJN stimuleert je te leven vanuit je Essentie.

Er is ruimte voor vragen, voor stilte, voor energetische overdracht,  oefeningen en voor alles wat geleefd, getransformeerd en zichtbaar wil worden op dat moment. Speels, inspirerend, liefdevol en soms confronterend. Je ontdekt hoe het leven eruit ziet als je wakker wordt uit de droom en hoe het voelt te leven vanuit acceptatie over alles wat IS. Uit de greep van het ego.

“Vrij zijn is de
volledige acceptatie
van jeZelf
en al je projecties.”

Het verkeren in het energieveld dat geopend word op deze ontmoetingen opent je hart en maakt dat mindmechanismen liefdevol losweken en dat je steeds meer afgestemd raakt op en in lijn komt met de diepere lagen van jeZelf.

Play

uit: Het spel van bewustZijn 22-05-2015 Nijmegen

bijeenkomsten2

Veel gestelde vragen:

 • Hoe verloopt zo’n avond?

Vera begint met het aankijken van de aanwezigen, waardoor er een energetische overdracht plaatsvindt en de groepsenergie zich opent en verfijnt. Dan zal zij een woordelijke inleiding geven die op dat moment tot haar komt. Naar aanleiding hiervan kun je vragen stellen of persoonlijke vraagstukken inbrengen.
Alles wat in het veld zichtbaar wil worden komt aan bod, zodat iedereen aangeraakt wordt. Soms zal zij mensen naar voren vragen en zeer gedetailleerd en helder duidelijk maken welke beweging ervoor zorgt dat het hart sluit. Soms worden aanwezigen ingezet en uitgenodigd tot het volgen van een innerlijke drang, waardoor er een dynamisch geheel ontstaat. Een andere keer zal zij naar aanleiding van een vraag een oefening aanbieden waarbij altijd centraal staat: Het herkennen van het mijn-mechanisme, het innemen van de positie van observator en het openen van het hart (rusten in wat IS). In de loop van de avond zul je merken dat de hele groep opent en verbindt in een liefdevolle energie.

 •  Zit er een bepaald vervolg in de avonden?

Nee. Iedere avond is op zichzelf staand en zal dat weerspiegelen wat belangrijk is voor de aanwezigen. De groepsformatie blijkt altijd te kloppen, dat wat energetisch aan de oppervlakte ligt wordt zichtbaar.

 • Kan ik een persoonlijk probleem inbrengen?

Ja, er is ruimte voor persoonlijke vragen. Of dat aan bod komt is afhankelijk van of dit het moment en de plaats is om dat zichtbaar te maken. De leiding is in handen van Bewustzijn, er kan alleen gebeuren wat voor iedereen het beste is. Of dat betekent dat een thema aan bod komt (ofwel dat je het zelf inbrengt, ofwel dat het spontaan ter sprake komt) of dat het belangrijk is dat je dit zelf doorleeft in een andere setting is niet te voorspellen.

 • Wat voor soort mensen komen er naar deze avonden toe?

De meeste mensen die komen hebben al heel veel gelezen, getherapiet en zelf ondervonden en zijn toe aan de stap radicaal uit het verhaal in het mysterie van het leven. Dappere mensen. Een aantal is zelf ook werkzaam in de hulpverlening. Het mannelijk en vrouwelijke is ongeveer fifty fifty verdeeld. Uit verschillende hoeken is feedback gekomen over de mooie mensen die deze bijeenkomsten aantrekt. En uiteindelijk zoeken we allemaal naar onsZelf.

 • Moet ik al een bepaalde mate van bewustzijn hebben als ik aan een avond mee wil doen?

Nee hoor. Vera’s manier van uitleggen is zeer helder en goed te begrijpen. Zij gebruikt geen ingewikkelde termen en spreekt vooral vanuit herkenbare voorbeelden. Ook is zij (en daarmee de groepsenergie) ontwapenend, zodat het makkelijk is je te openen. Als iets in jou resoneert met haar energie, dan klopt je aanwezigheid.

 • Ik vind het spannend om in groepen te zijn. Ik wil wel graag komen, maar ik durf niet.

Is het belangrijk dat je bij deze bijeenkomst aanwezig bent, dan zul je aanwezig zijn, dat wijst zich vanzelf. Weet in ieder geval dat de energie liefdevol is en er enkel kan gebeuren wat dienend is voor alle betrokkenen. Vera’s rol is je in contact te brengen met je Ware Zelf en daar kan niets in gebeuren wat dat saboteert. Het kan wel confronteren, maar soms is dat precies wat je nodig hebt om een bepaald belemmerend patroon te doorbreken.

29 gedachtes op “Het spel van Bewust-ZIJN”

  1. Hallo Bianca,

   Bij deze lezingen komen ongeveer 50-100 man, afhankelijk van de locatie. Ik houdt doorgaans eerst een half uur inleiding, waarin ik onderwerpen aanhaal waarvan ik voel dat die op dit moment actueel zijn of bij dit publiek belangrijk zijn te bespreken. Daarna mogen mensen naar voren komen om vragen te stellen. Deze vragen beantwoord ik en gebruik ze ook om voor de rest van het publiek uit te leggen hoe de mens werkt en hoe deze realiteit werkt.
   De lezingen kosten in Nederland 20 euro in Belgie 25. Deze kun je online betalen of contant bij de kassa aan de zaal
   Je kunt je opgeven voor de geplande lezingen via de agenda: https://www.verahelleman.nl/agenda-items/

 1. Lieve Vera, 530 uur wakker en nog aan het verwerken wat er gebeurde , overweldigend!

  Een prachtige avond gisteren in Rotterdam. De meest heldere uitleg van alles wat met emoties, relaties, advaita en non-dualiteit te maken heeft. Dat kwam ik je na afloop ook even vertellen! Er was geen woord Frans bij ! Wat mij zo enthousiast maakte is dat ik het begreep , dat meer mensen dit gaan toepassen en er was steeds iets in mij dat gedurende de avond hoopte dat deze materie op scholen en het onderwijs wordt gedoceerd , liefst al op jonge leeftijd !
  Ga door met het wakker maken van nederland, europa en het liefst de wereld !

  Liefs esther rotterdam

 2. Lieve Vera,

  Je hebt mij afgelopen zondag in Amersfoort flink wakker geschud, ik schrok best wel toen ik er bewust van werd dat ik mijn hart verder gesloten hield dan ‘ik dacht’, bang om aangeraakt te worden. Maar jouw blik, in combinatie met jouw woorden hebben mijn sluiers weer een stuk laten zakken en ik waak er meer en meer voor dat ze weer omhoog komen, zo kunnen ze alleen maar verder zakken. Bedankt voor wie jij Bent!

  Liefs Michelle

 3. Lieve Vera,

  Wat fijn je weer te ontmoeten gisteren in Delfgauw. Bijzonder toevallig was iemand in mijn naaste omgeving zeer geintresseerd in Satsang en de eerste mogelijk was een dag later.
  Zij had no niet eerder van jou gehoord, ik wel :) Vlak voordat we vertrokken was er bij haar een korte aarzeling – Edcard Tolle dezelfde avond in de Doelen (Rotterdam).

  Wij waren gisteren voor het eerst in Delfgauw en het was héél bijzonder. Energie duidelijk anders, voller, warmer en dichterbij (zo heb ik dit ervaren) Jij hebt het vaak over resonantie en in mij zong vaak mijn hart zo duidelijk dat ik bijna vergat naar jouw heldere uiteenzetting te luisteren. Zal dus vaak moeten luisteren om “te leren zien”.

  Het was veel wat je ons hebt kunnen aangeven en het smaakte naar méér.

  Dank je wel, Kees

 4. Lieve Vera,

  Dank je wel voor de bijzondere ervaring afgelopen 6 september in Djoj. Het openen ging behoorlijk stroef bij mij. Heb er heel wat buikpijn van gehad:). Maar na vandaag geproefd te hebben van het openen, wil ik meer. Leven, ontvangen!
  Bedankt voor je bemoedigende woorden en inzichten.

 5. Henricus Harry van Zomeren

  Het overkoepelend krachtveld verbind,
  waarin Vera het verticale gebaar toont.
  Haar heldermoment geeft de groep aan
  dat het een Geestveld van verheffing is,
  Dat verheffende waardevolle vormloze,
  brengt je waarin het Bron- Zelf stabiel is.
  Dat betekend het thuis komen in je Hart,
  dat je nooit verlaat en niet verlaten kan.
  De stille leegte daagt het Geestpotentiële,
  geeft de richting van naar binnen gaan aan.
  De mannelijke deelnemer zit stil naast Vera,
  zijn stil gemoed breid zich naar de groep uit.
  Woordloos in zijn weerloosheid is hij nu zelf,
  stil de universele gedachteveld waarnemer.
  Vera legt uit, dat de vele subtiele geestlagen,
  niet te beschrijven zijn, of in woorden gevat.
  Die geestlagen doordringen de onnoemelijke
  werkelijkheden stralend in het nu continuüm.
  Jij als het waarnemend zelf opserveert enkel,
  hoeft nu nergens verklaringen te formuleren.
  De onverenigbare verdeling los mogen laten,
  geeft gemoedontspanning het geheel te zien.
  Dit schrijvend uit een heel dankbaar gemoed,
  als Harry, deelnemer in de groep van Vera.

 6. Hallo lieve Vera,
  Hartelijk dank voor gisterenavond. Vannochtend kwam het inzicht dat ik het stralen(bewustzijn) al lange tijd in mezelf veroordeeld heb. En dat er ook weer een veroordeling zit op het niet kunnen stralen! Ik voel me heel dankbaar voor wat ik heb mogen ervaren en nu ervaar.

  Ik stuur je een hele dikke knuffel x
  Liefs Juul

 7. Hey lieve Vera,
  Heel erg bedankt voor afgelopen vrijdag.
  Net als de vorige keer besef ik vaak achteraf hoe waardevol de bijeenkomst was; wat je me gezegd hebt en me hebt laten zien. Pijnlijk voor mijn ego, verhelderend (letterlijk!) voor mij.
  Raar je daar geld voor te geven, want eigenlijk was het onbetaalbaar!!!
  Liefs, L.

 8. “Mag ik je een cadeau geven?” Zei de man na afloop van de avond…
  Waarop hij mijn hand op zijn hart legde, zodat ik kon voelen dat het was geopend.
  Mijn ogen vulden zich met tranen van ontroering.
  dankbaar voor dit prachtige cadeau. ♥

 9. Hallo Vera,

  Dank dat je gekomen bent.
  Ik vond het fijn en de avond heeft mij veel goeds gedaan.
  Wat een mooie hartsenergie wat zo voelbaar was.
  Ik was geraakt en ontroerd.
  Ik hoorde van Saryo dat je vaker wilt komen naar Delfgauw.
  Anyway, ik hoop het.
  Fijne dag toegewensd van P.

 10. Dear Vera,

  Ik was gisteren op de bijeenkomst in Delfgauw.
  Ik was erbij omdat ik voel dat het voor ‘mijn afbrokkelproces’ goed is in de Presence te verkeren… De advaitische teksten heb ik tot in den treure gehoord, dus dat boeit me minder, hoewel jouw geheel eigen, frisse trilling erg aangenaam binnenkwamen… Ik voel dat de avond precies heeft gebracht wat ‘nodig’ was: een hernieuwde herkenning van ‘de verticale lijn’, waardoor het afbrokkel- en smeltproces tegen die zacht/krachtige achtergrond met minder weerstand plaatsvindt…

  Warme hartegroet, Piet

 11. Hallo Vera,

  Wat was het bijzonder gisteren avond…

  Ik heb de ervaring gehad om de gehele avond naast je te zitten, in deze liefdevolle energie. Ik ben er diep door geraakt.
  Het heeft mij heeft laten zien dat ik weer terug kan naar de kern van mijn bestaan, ik raak deze nl regelmatig weer kwijt.
  Het is zo lastig om in het dagelijks leven hierbij te blijven..
  Vele uitdagingen.

  In liefde
  Tim

 12. Lieve Vera,

  Er is behoefte om te zeggen dat het weer een fijne avond was.
  Zo mooi om te zien dat je totaal authentiek blijft bij alles wat zich voordoet. Je leeft echt zichtbaar en voelbaar dat waar je over vertelt.

  veel dank en liefs, André

 13. Lieve Vera,
  Ik wil je bedanken voor een hele bijzondere avond die je in Delfgauw hebt gegeven. Ik ben diep geraakt, je blik is ontwapenend! Ik volg meerdere die Satsang geven, maar jou gelijkwaardigheid en de verbintenis die ontstaat binnen de groep heeft op mij een diepe indruk achter gelaten.
  Ik verheug me morgen in Rotterdam weer een avond bij te wonen, samen met mijn vriend.
  Warme groet, M.

 14. Hi Vera,

  Sinds ik jou vorige week zondag in Amsterdam heb ontmoet is er echt een hele boel gebeurd in mezelf.
  Ik heb meerdere ervaringen gehad die ik met mijn verstand niet kan plaatsen, en ik heb rust ervaren die ik tot op heden nog nooit heb gevoeld.
  Het gevoel van door de grond zakken wat ik midden in de kring had blijft terugkeren s’avonds in bed, en de kamer lijkt volledig licht te worden.
  Ik krijg het enorm warm, en veel kippenvel tegelijk. Eerst was ik bang, toen sloeg dit om en gaf ik me over aan deze ervaring.
  Dit is nu 2 tot 3 keer gebeurd en ik verbaas en verwonder me elke keer weer.

  Zoals je al zij, het leven is fun!

  Ik wens je alle succes en liefde bij wat je doet!
  En ik hoop dat we elkaar weer eens mogen ontmoeten.

  Liefs,

 15. Bedankt dat ik zojuist even onder jou warme douche heb mogen staan. Ik waardeer je openheid, je doortastendheid en je wijze woorden. Fijn dat wij elkaar even mochten Zien.

  Mijn goede vriend Jezus omschreef het met deze woorden. Deze tijdloze woorden lagen ruim 2000 jaar begraven in een kruik bij Nag Hammadi. Een Woordenschat in 1945 opgegraven, bewaard voor dit moment in tijd.

  Zie wie voor je aangezicht is,
  en hij die eerst voor jou verborgen was,
  zal tevoorschijn treden.
  Want er is niets verborgen dat zich niet zal tonen.
  Wat verdwenen was zal terugkeren.

  Tot een volgende ontmoeting

 16. Harry van Zomeren

  Dag Vera in een grote dankbaarheid verkerend, schrijft het vanzelf, uit.
  hartpassie, dit verslag en gedicht voor jou! Liefs Harry

  De ogen van Vera,
  door het ene oog van de ziel schouwen

  De uitnodigin onbeperkt in je ogen te mogen kijken
  laat toe dat de stille getuigen, Ik Ben, (kennendheid),
  achter de ogen van mij, schouwt in jou oneindigheid.

  Universeel schouwen, in jou ogen, met het ene oog
  van de ziel, het eenheidsbewustzijn, laat toe in het
  zielhart van elkaar, onbeperkt te kunnen schouwen.

  De gedachteloze diepe stilte, opwellend uit de ziel,
  van jou en mij, laat het oneindige bewustzijn samen
  met subtiel geluk, zonder ongeluk, liefdevol vloeien.

  Vertrouwen op de eenvoud, van de ware eenheid,
  laat het toe, begin en einde van veelvoudig denken
  te doorzien, als dualiteit, genadevol stil overstijgen.

 17. Wat moet je nog zeggen na een avond als die van gisteren. Woorden schieten tekort.Ik heb vannacht nauwelijks geslapen maar voel mij energieker dan ooit. Telkens als er weer mooie plaatjes voorbij komen met daarop de stralende gezichten en ontroerende opslag van de ogen verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Ik heb het gevoel dat wij, in ieder geval voor even, echt contact hebben gemaakt. Jij was even de engel die de moeite nam om mij eens “echt” aan te kijken. Dat was bijzonder lief van je!
  Ik wil je bedanken dat jij je gave hebt benut om mij weer een stapje verder te brengen in mijn eigen proces.

 18. Lievelievelieve Vera
  Bedankt voor een prachtige avond!
  Alles wat je vertelde viel gisteravond op z’n plekkie Roets in een keer terug naar de bron, heerlijk!
  Fijn weekend
  Megahug

 19. Wat een bijzondere avond was dat op de oudegracht, een kadootje, leuk om te zien dat jij geniet van je “werk”.
  Ik heb 2 gedichten geschreven nav die avond die ik graag met je deel.

  “Mijn lichaam is moe,
  maar in mijn binnenste
  dartelt gewaar-zijn
  onvermoeibaar rond

  Naar mijn eigen schouwspel gekeken,
  wooow wat een voorstelling!
  schitterend en precies,
  eigenzinnig en rijk.

  Vrouw waar ik wil blijven,
  kind dat ik liefheb,
  belofte die ik voeden mag.

  Mezelf ontmoet”

  L10
  http://www.zichtbaargedicht.nl

  Dank je wel dat jij als mens faciliteert dat mensen zich openen en in contact treden met zichzelf en anderen in vrijheid en verbinding.

 20. Ik merk op dat ik opeens mensen aan wil raken.
  Ik wordt er heel open van. Gewoon door hier te zijn.
  Heel bijzonder, dat vind ik geweldig.

 21. Het is zo mooi, want als jij praat dan hoor ik wel met mijn oren wat je zegt maar veel meer voel ik wat je bedoeld. Dat vind ik heel bijzonder. Jouw geluid is een soort, bijna een soort achtergrond geluid en de energie doet bij mij meer dan letterlijk de woorden die gezegd worden.

  1. Ik had hetzelfde.. ik hoor de woorden wel, ik kan het eigenlijk niet navertellen. Maar ik begrijp helemaal wat je bedoeld.

 22. Ferdy Oerlemans

  Lieve Vera,

  De satsang van vrijdagavond 13 januari was fantastisch. De intens mooie ervaring is niet in woorden uit te drukken.

  Groetjes,Ferdy

 23. Lieve Vera,

  Ik heb onlangs voor het eerst een Satsang met je mogen ervaren in de Rode Amaryllis.
  Ik zag herkenning in je. Ik bewonder je. Wat me bijzonder aansprak is dat je echt zonder toeters en bellen, met alleen maar echt te zijn eigenlijk alles bent. Alles voor jezelf kan zijn en daarom dat ook allemaal voor een ander bent. Dat is ook het enige wat ik eigenlijk wil in mijn leven. Heb nog zoveel last van mind, kan niet wachten daar wat aan te doen.
  Daarom heb ik zojuist een afspraak met je gemaakt voor een privé consult.

  Liefs Louisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.