Medisch dossier – november 2022

medisch dossier 1
medisch dossier 2
medisch dossier 3

voor: Medisch Dossier Magazine

 

Vijf vragen over de EmotieCoach methode

Emoties zijn je innerlijke kompas, ze wijzen de weg op jouw levenspad. Voor meer bewustwording, innerlijke rust en vrijheid heeft Vera Helleman de EmotieCoach methode ontwikkeld. We legden haar vijf vragen voor.

Toen ze 8 jaar oud was, leerde ze zichzelf op de oude typemachine van haar moeder in 2 dagen tijd 10-vingerig blind typen. Ze wilde al jong schrijven. Dat was een sterke, innerlijke drang, maar ze vond het ook heel erg moeilijk. Tot het moment dat ze zich overgaf aan de woordenstroom die van binnenuit wilde komen. Ze typte altijd met ogen dicht om zich goed te kunnen concentreren. Ze vertaalt de informatie die ze voelend waarneemt. Als grondlegger van de EmotieCoach methode doet ze dat in haar boeken, maar ook als coach en  trainer.

vraag 1: Wat is EmotieCoaching?

EmotieCoaching is een snelle coachmethode waarbij de sturing van het gesprek komt vanuit het emotionele navigatiesysteem. Het verhaal is niet de basis, maar de emoties die op dat moment worden ervaren. Daardoor wordt duidelijk in welk proces je zit en welke overtuigingen niet meer dienstbaar zijn aan wie je werkelijk bent. De overtuigingen worden herzien en je krijgt een hernieuwd inzicht op je leven en over je innerlijke kompas. De EmotieCoach gaat uit van wie je werkelijk bent in plaats van denkt te moeten zijn.

vraag 2: Hoe werkt EmotieCoaching?

EmotieCoaching is een snelle coachmethode waarbij de sturing van het gesprek komt vanuit het emotionele navigatiesysteem. Het verhaal is niet de basis, maar de emoties die op dat moment worden ervaren. Daardoor wordt duidelijk in welk proces je zit en welke overtuigingen niet meer dienstbaar zijn aan wie je werkelijk bent. De overtuigingen worden herzien en je krijgt een hernieuwd inzicht op je leven en over je innerlijke kompas. De EmotieCoach gaat uit van wie je werkelijk bent in plaats van denkt te moeten zijn.
Angst geeft bijvoorbeeld aan dat je je niet meer bewust bent van je eigen aandeel in je leven, maar volledig afhankelijk lijkt van het gevaar buiten jou. De EmotieCoach zal jou daarom als broertjes of zusjes van deze emotie omhoog komen je helpen je bewust te worden van jezelf en leiding te nemen over je eigen leven. En zo zal de EmotieCoach bij emoties in de emotiegroep verbazing juist met je meedenken over andere manier om tegen je levenssituatie aan te kijken. Emoties bieden de EmotieCoach een structuur van werken.

vraag 3: Wanneer wordt EmotieCoaching ingezet?

EmotieCoaching is bedoeld voor iedereen die in meer of mindere mate emotioneel even vastloopt. De focus van een EmotieCoach is mensen zelfredzaam en zelfverantwoordelijk te maken en een zetje te geven in de ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je behoefte hebt aan innerlijke rust en vrijheid, je snel getriggerd en geërgerd raakt. Maar ook als je in een burn-out, depressie of rouwproces zit of niet weet hoe je verder moet met je carrière of relatie.

Een EmotieCoach wil mensen
Zelfredzaam en Zelfverantwoordelijk maken

vraag 4: Wat voor opleiding heeft een EmotieCoach gevolgd?

Een EmotieCoach heeft een opleiding gevolg bij het Emotie Expertise Centrum. Gezien de methode haar fundament heeft in non-dualiteit en natuurwetten zullen coaches die zich aangetrokken voelen tot deze methode een bepaald bewustzijn hebben wat zich kenmerkt in wakker, gelijkwaardig, liefdevol en levend vanuit het NU.

vraag 5: Wanneer is de behandeling succesvol?

Een gesprek is succesvol wanneer de cliënt meer ontspannen en verruimd weggaat dan hij/zij kwam en een stukje verder in ontwikkeling is gezet. De behandeling is succesvol wanneer een cliënt de eigen emotionele navigatiesysteem positief voor zichzelf heeft leren te gebruiken en daarmee in positieve verwondering is gekomen over zichzelf en het leven.

  • Vergoeding
    EmotieCoaching valt niet in het basispakket van de verzekering doch sommige EmotieCoaches zijn voor andere disciplines aangesloten bij een beroepsvereniging en worden derhalve vergoed door de aanvullende verzekering.
  • Verwijzing
    Er is geen verwijzing nodig.
  • Meer info
    www.emotieexperticecentrum.nl

4 gedachten over “Medisch dossier – november 2022”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

logo VeraHelleman rood klein

NLNL"It has been my lifelong fascination to investigate why people say what they say and do what they do ... because it seemed so illogical"

Vera provides trainingsessions in collaboration with the Emotion Expertise Centre

Subscribe to our newsletter

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Weuse MailChimp as our marketing automation platform. By clicking above and submitting this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to MailChimp for processing in accordance with MailChimp's Privacy Policy and Terms. 

EEC logo Eng liggend diap
 
BECAUSE INSIGHT MAKES THE DIFFERENCE

The Emotion Expertise Centre has the objective of transferring knowledge and insight about the meaning of, message, functioning of and dealing with emotions.
We strive to get emotions back to the positive attention they deserve, so that people can function in balance with themselves and their environment.

Follow Vera on:
Scroll naar boven