Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

startdag jaargroep ‘de omkering’ 2017-2018

ma 27 november 2017 19:30 - 22:00

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er veel behoefte is aan extra begeleiding en verdieping. Er is een sterk verlangen voelbaar om werkelijk het leven te gaan leven waarvoor je hier gekomen bent. Vrij van beperkende stemmen en oud zeer. Door onze huidige maatschappij, het cultureel bewustzijn en door de pijn die wij hebben opgelopen tijdens onze jeugd zijn we onszelf gaan beschermen en veranderen om te overleven. Later zijn deze patronen misschien nog enkel ‘gewoontepatronen’ gebleven, maar belemmeren ze ons nog steeds om vrij onszelf te zijn, maar…

Belemmeringen kunnen vervagen…
en zelfs oplossen

 

Je leven kan werkelijk omkeren van een leven gebaseerd op veiligheid en zekerheid zoeken, naar een leven vanuit de liefde voor het leven zelf en jouw zelfexpressieve vormen die daar basis van zijn. Dat heeft niet alleen te maken met loslaten van oud zeer. Er is een radicalere manier om geluk te ervaren en dat is door je bewustzijnsperspectief te verschuiven. Om te keren. Dat is fase 1, ontdekken wie je werkelijk bent. Uit de dualiteit stappen, naar eenheidsbewustzijn. Maar(!) dat is pas het begin. Daarna willen ook echt alle belemmerende patronen losweken, omdat ze geen nut meer hebben. Daarom is spiritueel ontwaken een proces en geen acute verandering, ondanks dat het vaak begint met een zo genoemde eenheidservaring.
Het is ook een ‘niet weten hoe’ of ‘de weg terug niet kunnen vinden’ dat ons weerhoudt patronen los te laten, omdat er nog niets nieuws is. Weet je namelijk eenmaal hoe ‘het zit’ dan hoef je niet meer op verhaalniveau dingen te bewerken, maar zijn er veel simpeler manier om vanuit te leven die je graag in je rugzak wilt meenemen voor wanneer je er weer naar neigt iets zwaar te maken. Ik zie een hele hoop misvattingen en niet weten bij mensen die eigenlijk door enkele verwijzingen en vingerprikken in proces gezet kunnen worden.

feeDat wil ik graag voor je doen. Er is ruimte gekomen in mij om met een kleine groep mensen (maximaal 24) een jaar als groep mee te lopen om dit proces in gang te zetten en te begeleiden. Een proces dat leidt naar:

1. jezelf gaan zijn 
2. vorm (cq expressie) geven aan jezelf en 
3. daardoor een leven manifesteren wat veel meer bij je past en waarin je veel gelukkiger zult zijn.

Als groep zullen wij dat jaar twintig keer bij elkaar komen, waarin er veel persoonlijk contact is. Iedereen zal worden aangeraakt op een manier die past bij jou en jouw huidige ontwikkeling. Ik heb de intentie er alles voor te doen wat nodig is (ongecensureerd, confronterend of zacht en liefdevol) om jou in die omkering te begeleiden. Als er tranen en troost nodig zijn dan is daar ruimte voor. Als er een uitleg nodig is met powerpoint presentatie dan nemen we die mee. Als er een stampvoetende motivatie nodig is dan zal die opkomen. En wanneer en ervaring nodig is om te wennen aan een andere manier van leven, dan zal ik oefeningen aandragen.

Daarnaast zal deze groep ook een steungroep zijn. Er is gedurende dat jaar een besloten forum waarom je je ervaringen kunt delen, je gedachten, je gevoelens en ook je vragen. Je momenten van wanhoop, maar ook je successen. Alles kan gedeeld worden… Maar we gaan niet op de inhoud van het verhaal advies geven. Maar over het hoe en wat rondom dat forum en het waarom zal ik je natuurlijk in ons eerst samenzijn vertellen.

Een jaar lang dus, waarin ik je aan de hand neem. De eerste maand iedere week, het kwartaal daarna om de week en daarna om de maand. Zodat je steeds zelfstandiger wordt. Want uiteindelijk is het doel dat jij volledig autonoom de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk en weet hoe je dat moet doen.

Het uiteindelijke doel is
dat jij volledig autonoom
de verantwoordelijkheid neemt
voor je eigen geluk 

 

tuinzaal-stoelen

PRAKTISCHE INFORMATIE:

 • De samenkomsten worden gehouden in conferentieoord Samaya in Werkhoven op  maandag avonden van 19:30-22:00 uur.
  Deze locatie is niet handig bereikbaar per openbaar vervoer.
 • De eerste maand ontmoeten we elkaar iedere week. Het volgende kwartaal om de week. Daarna ongeveer om de maand. Zo krijg je eerst een boost in de andere manier van kijken en wat basisinformatie om mee aan de slag te gaan en word je gaandeweg steeds zelfstandiger. Data:
  27 november 2017 22 januari 2018 9 april 2018 20 augustus 2018
  4 december 2017 5 februari 2018 7 mei 2018 17 september 2018
  11 december 2017 19 februari 2018 28 mei 2018 22 oktober 2018
  18 december 2017 5 maart 2018 18 juni 2018 19 november 2018
  8 januari 2018 19 maart 2018 9 juli 2018 17 december 2018
 • Op deze activiteit zijn de algemene voorwaarden van kracht.
 • Gedurende het hele jaar ben je ook onderdeel van een forum op deze website waarin je je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen of uitgewerkte huiswerkopdrachten kunt posten. Na aanmelden krijg je hiervoor instructies en inlogcodes.
 • Kosten voor dit begeleidingsjaar zijn  €1197,- Dat kan of in een keer betaald worden (uiterlijk 20 november betalen)
  of in drie 2-maandelijkse termijnen van €399,- (uiterlijke betalingsdata: 20 november 2017, 20 januari en 20 maart)
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot twee weken voor de datum daarna en ook tussentijds is geen restitutie meer mogelijk. Er kunnen ook niet tussentijds mensen bij de groep komen. Je tekent voor je volledige aanwezigheid, inzet en voor het hele traject.  En ik heb daar ook voor gekozen.
 • Wanneer je je aanmeldt zullen wij je een aantal vragen stellen om een indruk te krijgen van waar je staat.

Deze jaargroep is helaas al helemaal vol. Binnenkort zullen er data voor een nieuwe groep gepland worden. Als dat duidelijk is komt dat direct op onze website en facebookpage.

RESERVEER HIER

Gegevens

Datum:
ma 27 november 2017
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Leven in Vrijheid
E-mail:
info@verahelleman.nl
Website:
www.verahelleman.nl

Locatie

Conferentiecentrum Samaya WERKHOVEN (prov. UTRECHT)
Hollendewagenweg 20
Werkhoven, 3985 SG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343 552 332
Website:
http://samaya.nl/
Google+