podcast Sjannett de Geus

Vera Helleman is schrijfster, spreekster, inspirator en emotiecoach. Ze schreef het boek ‘Moeiteloos jezelf zijn’ dat een stap voor stap gebruiksaanwijzing bevat om uit de greep van het ego te komen en te leven vanuit natuurlijke staat van zijn. Onlangs kwam haar nieuwste boek ‘De emotie encyclopedie‘ uit.

Bron: https://twelve-waves.nl/transformatie-podcast-vera-helleman/
Tekst: Sjannet de Geus

Aanvankelijk had ik me een beetje verzet tegen het fenomeen Vera. Ondanks dat ik door meerdere luisteraars getipt was om haar uit te nodigen voor deze podcast. Toen ik echter eenmaal aan ‘Moeiteloos jezelf zijn’ begonnen was, was ik helemaal verkocht!

Het boek is inmiddels een soort van bijbel voor me geworden en ik raad het dan ook iedereen aan die bezig is met persoonlijke groei en het ervaren van meer geluk en vrijheid.

In deze inspirerende podcast praat ik met haar over de aanleiding om ‘Moeiteloos jezelf zijn’ te schrijven, hoe je omgaat met negatieve emoties, waarom ze het woord ‘ego’ niet meer gebruikt en nog veel meer mooie thema’s!

In deze podcast leer je:

 • Wat betekent leven vanuit je hart?
 • Hoe kan je luisteren naar je gevoel?
 • Hoe weet je of iets vanuit je hart komt, of uit je hoofd/ego?
 • Hoe kan je meer geluk ervaren?
 • Hoe ga je om met negatieve emoties (zoals verdriet, wantrouwen en achterdocht)?
 • Hoe kan je (meer) van jezelf houden?
 • Hoe stop je zelfafwijzing?
 • Wat zeggen onze relaties over ons?

2 gedachtes op “podcast Sjannett de Geus”

 1. Geweldig gesprek dames , open, kwetsbaar, wijs, inspirerend ,het raakt , het resoneert en geeft me/ons weer veel mooie inzichten.
  Het heeft veel raakvlakken met de Choose Again van Diedrik Wolsak, die ik nu “hanteer”, “volg”, en het mooie is om het soms in net iets andere woorden of vanuit een iets ander standpunt te horen/zien en vooral voelen. ThanXXX allebei ! Een boeiend en gelijkwaardig gesprek.
  Hartegroet Renée

 2. Ik heb zo intenst genoten van dit gesprek (en in mijn enthousiasme was het moeilijk om niet te snel te reageren soms), dus nogmaals dank voor het mooie werk dat je doet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.