Tijdboek LuMens – september 2022

door: Ferdinant van der Neut
voor : Tijdboek LuMens

Hoe verwerk je heftige emoties?

Voor alweer de 10de LuMens video podcast reizen wij deze keer af naar Etten Leur voor een interview met Vera Helleman. Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie, is grondlegger van de EmotieCoach methode en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum. Ze is auteur van meerdere bestsellers, waaronder “Moeiteloos jezelf zijn” en de “Emotie encyclopedie”. Haar boeken kenmerken zich door laagdrempelige helderheid waarbij ze diepgaande onderwerpen op een begrijpelijke manier uitlegt. Ze is een inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen met mensen van alle leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Daarnaast zet zij zich in voor een positiever begrip rondom autisme en heeft zij inmiddels haar sporen ruimschoots verdient in de wereld van non-dualiteit.

Pas op haar 40ste werd bij Vera autismespectrumstoornis (ASS) vastgesteld. Na haar diagnose ging ze zich ook verdiepen in autisme en besloot het niet als stoornis maar juist als kracht te zien. Ze schreef erover in haar in 2020 verschenen boek: “De kracht van autisme”. De kracht zit hem volgens haar in het feit dat mensen met autisme meer in het nu leven, eerlijk en zachtaardig zijn met vaak een hogere intelligent, ze niet manipuleren en zich niet laten meeslepen door drama’s. Volgens Vera is het een misverstand dat mensen met autisme geen inlevingsvermogen hebben. Ze zijn vaak zeer sterk empathisch op gevoelsniveau, maar cognitief begrijpen ze niet altijd even goed wat een ander van ze verlangt. En dat kan soms lastig zijn voor de mensen in hun omgeving.

Vera voelde zich in haar jeugd vaak onbegrepen en vond de wereld overweldigend. Van jongs af aan bekeek ze de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door vragen als: waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat vaak niet in overeenstemming is met hoe ze zich voelen? Ze heeft in haar leven veel meegemaakt en is onverschrokken overal ingedoken. Ook is ze een keer door het oog van de naald gegaan. Ze belande met hoge koorts en een zware longontsteking in het ziekenhuis. Dit bleek achteraf een kantelpunt. Ze kwam daar tot de ontdekking dat je iets kunt manifesteren en kunt leren anders naar dingen te kijken. Dit was ook het moment waarop ze zich realiseerde dat ze de wereld moest gaan vertellen wat ze had ontdekt. Zij doorgronde de wetten waarop onze realiteit is gestoeld en legde deze naast de sociale regels die wij naleven en ontdekte een grote discrepantie.

Volgens Vera zijn emoties altijd een reactie op je gedachten. Wij zitten niet te wachten op negatieve gevoelens zoals angst, woede, verdriet en jaloezie. Maar we moeten deze negatieve emoties gaan gebruiken om beter in balans te komen. Ze ziet om zich heen veel onbewust emotie gestuurd gedrag, terwijl ze mensen juist wil aanzetten tot ...

.....om steeds onafhankelijker/zelfstandiger te worden nodigen we je uit om verder te lezen op onze eigen website https://www.tijdboeklumens.nl/podcast Tevens kun je je daar aanmelden voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief met agenda, zo blijven we in directer en onafhankelijker contact met elkaar.

Onderwerpen die in dit gesprek aan bod komen: Onbewuste overtuigingen, non-dualiteit, slachtofferschap, intuïtief leven, creatie- en manifestatiekracht, zelfexpressie, gezondheid, vrede, polariteit, schaamte en schuld, oordelen, dankbaarheid, seksualiteit, kindermisbruik, geld, hoe te leren balanceren en wat is je rol hier op aarde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

logo VeraHelleman rood klein

NLNL"It has been my lifelong fascination to investigate why people say what they say and do what they do ... because it seemed so illogical"

Vera provides trainingsessions in collaboration with the Emotion Expertise Centre

Subscribe to our newsletter

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Weuse MailChimp as our marketing automation platform. By clicking above and submitting this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to MailChimp for processing in accordance with MailChimp's Privacy Policy and Terms. 

EEC logo Eng liggend diap
 
BECAUSE INSIGHT MAKES THE DIFFERENCE

The Emotion Expertise Centre has the objective of transferring knowledge and insight about the meaning of, message, functioning of and dealing with emotions.
We strive to get emotions back to the positive attention they deserve, so that people can function in balance with themselves and their environment.

Follow Vera on:
Scroll naar boven