Verliefdheid, relaties en commitment

In deze video spreekt Vera over de fases van verliefdheid en over hoe een verbintenis die aangegaan is vanuit hoop en verlangen (behoeftigheid) kan veranderen in een spiritueel volwassen commitment. Wat dienstbaarheid aan elkaar betekent en het rechtop staan als jezelf in een relatie.

3 reacties op “Verliefdheid, relaties en commitment”

 1. Lieve Vera, bedankt voor je reactie. Eindelijk een antwoord op mijn ‘hoe’ vraag ;-) want overal lees je ,open je hart, laat het binnenkomen, hou van jezelf, zit niet zoveel in je hoofd, and so on…maar ik mis heel vaak het ‘hoe’ dan. En wat je al aangeeft, dan schiet ik weer in die verbetermodus, oh….ik doe iets ‘niet’ goed als ik niet open sta…..een lieve vriendin gaf me gister al een antwoord door in mijn ogen te kijken en te zeggen dat het mijn liefde was die ze zag…..en die kwam binnen….;-)

 2. Lieve Vera, je filmpjes zijn fijn, verhelderend en herkenbaar…..voor mij een antwoord op vragen waar ik al een tijdje mee rondloop. Nu heb ik een terugkerende vraag omdat ik deze nog niet goed beantwoord zie…; De sleutel voor vele issues is een gebrek aan zelfliefde/acceptatie…maar hoe precies kan ik mijn hart openen? Hoe kan ik de liefde voor mezelf gaan voelen en toelaten? Wanneer voel je als dat gebeurd? Wat merk je dan? Ik merk dat ik het nog lastig vind en een verkramping voel in jawel mijn hart…..

  1. Hi Willeke,
   Als je te veel naar binnen kijkt en jezelf wil ‘verbeteren’ of ‘loslaten’draai je in kringetjes. In jou geval kun je beter kijken naar de manier waarop je ervaart dat anderen naar je kijken. Zie je non-acceptatie, kijk of je de energie van deze persoon met alles erop en eraan binnen kan laten in je hart. Dit is een reflectie van de non-acceptatie naar jezelf en die zal in jouw hart transformeren. Als je iemand of een energie toelaat, opent je hart. Zie je je in de ogen van een ander liefde… weet dan dat dit een reflectie is van de liefde die jij in je hebt en adem die in alsof hij voor jou is… En zo groeit je zelfliefde. Hij komt tevoorschijn als je non-acceptatie transformeert.
   x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

logo VeraHelleman rood klein

"Het is mijn levenslange fascinatie geweest te onderzoeken waarom mensen zeggen wat ze zeggen en doen wat ze doen... omdat het zo onlogisch voorkwam"

Vera geeft trainingen in samenwerking met het EEC

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Volg vera op:

0
  0
  Jouw winkelmand
  Winkelmand is leegTerug naar shop
  Scroll naar top

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten